Az idén 2011. október 8.-án a budapesti Szentháromság téren, a Mátyás-templom és a Halászbástya tőszomszédságában rendezték meg a Magyarországi Web Konferencia 2011 című rendezvényt, amin volt szerencsém nekem is részt venni.
Continue reading
Bodzaszörp
Nagyjából egy hete jelentek meg az első bodza virágok. Mára már kinyílt annyi, hogy lehet készíteni belőle egy adag szörpöt. Recept szerint a virágon kívül kell még bele, cukor, 2 citrom, citrompótló (vagy citromsav), és valami tartósítószer.
Continue reading
Szivattyú: PHP 5.2 – parse_ini_string
Nagyjából egy órája szívok a parse_ini_string() miatt. Ugyanis nem ugyanazt a működést produkálja PHP5.2 és PHP5.3 alatt.
A megoldás amit most hirtelenjében kitaláltam: fogod a parzolni vágyott stringet, lerakod egy átmeneti állományba, aztán a parse_ini_file() segítségével visszaolvasod.
if (version_compare(phpversion(), '5.3.0', '>=')) {
$ini = parse_ini_string($iniString, true, INI_SCANNER_RAW);
} else {
$tmpFile = '/tmp/ini.ini';
file_put_contents($tmpFile, $iniString);
$ini = parse_ini_file($tmpFile, true);
unlink($tmpFile);
}
Bemutatkozás
Ezt a bemutatkozó postot a weblabor.hu felkérésére írtam.
Sziasztok, Vince vagyok, 30 éves, 2002 májusa óta Weblabor tag. De együtt tudok ezzel élni 🙂
Amikor Ádám (aka Ceriak) megkeresett, hogy írjam meg ezt a bemutatkozót, őszintén szólva értetlenül bámultam a monitort, hogy vajon mivel érdemeltem ezt ki? Mindenesetre köszönöm a megtiszteltetést.
1980. augusztus 25-én születtem Szeghalmon. Két és féléves koromban a szüleim Tiszacsegén kaptak munkát, azóta is ezen a településen élek. Tiszacsegéről két dolgot szoktam mindig megemlíteni.
Continue reading
Nyílt levél az MR2 Petőfi Rádiónak
Kedves MR2 Petőfi Rádió!
Régi hallgatójuk vagyok, még a zenei rádióvá alakítás előttről maradtam Önökkel. Munka mellett napi 12-16 órát hallgatom a Petőfit.
Az átalakuláskor az egyik szemem sírt (néhány műsorért), a másik meg nevetett (a friss zenei kínálat miatt). Gondoltam majd ez az állapot javulni fog, de vannak pontok, amik miatt maradt a szeretem-utálom felállás.
Röviden megfogalmazva a problémáim:
- a lassan bővülő zenei paletta,
- műsorok hiánya, változatosságának mértéke
- A reggeli műsor
És akkor kicsit bővebben, javaslatokat is téve
Continue reading